Teljes körű egészségügyi szolgáltatást nyújtunk kedvencének – cicának, kutyának, rágcsálónak, kisállatnak – akit Ön családja értékes tagjaként tart számon.

 

Elveszett – megtalált

 

Elveszett kisállatok, cicák, kutyák leírását, fényképeit helyezzük el ezen az oldalon, hogy a gazdiknak segítséget nyújtsunk a kedvencek megtalálásában. Azért, hogy optimisták is legyenek a kedvenc fellelését illetően, néhány sikertörténetet is elhelyeztünk itt. Felhívjuk a gazdik figyelmét itt is, a mikrochip fontosságára, mely segítségével könnyű beazonosítani a kutyust és megtalálni gazdiját.

 

Talált kutyus, talált cicus!

 

Gazdija keresi Negrát

Negra elveszett

 

SIKERTÖRTÉNETEINK, amelyeket Önök írtak nekünk

2012.06.13.

Kedves Nagy Fruzsina!
Pénteken voltam Önöknél egy nagytestű fekete talált kutyussal akit Rocco névre kereszteltük. Hétfőn egy ismerősöm hívott, hogy Dunakeszin egy kitűzött hirdetés alatt áll melyben az általam elmesélt kutyához hasonló kutyust nagyon keresnek. Megadta a mobilszámot. Rögtön felhívtam és a külső jellemzők alapján beazonosítottuk a kutyát. Gazdája szinte sírva köszönte jelenkezésemet és fél órán belül nálunk volt. A 9 hónapos Doki nevű nagy kajla, rögtön beugrott gazdája kocsijába. Mindenki jól járt, a gazdi boldog volt, a kutya visszakerült a helyére, az én kutyám sem akarja már halálra enni magát féltékenységében.
Szeretném megköszönni segítségét, és remélem ez tanulság minden állatszeretőnek, hogy van remény hogy megtaláljuk kedvenceinket.
Tisztelettel Koller Andrea

2012. május 24.

Kedves dr. Megyery Csaba,

Szeretném jelezni, hogy a másik hirdetést is le lehet venni a gazdikereső oldalról mert rendeződött a kutyus helyzete. Első körben jelentkezett a kutyus eredeti gazdája, aztán egy nap múlva úgy gondolta, hogy mégsem kell neki a kutyus így visszakerült az ismerősömhöz. Az interneten kezdtünk új gazdit keresni és szerencsére jelentkezett egy hölgy a kislányával, hogy kutyust szeretnének és nagyon megtetszett Nekik :), így vasárnap már szerető gazdinál lesz :).

Üdvözlettel: Keresztes Szilvi

Göd, 2012. január 18.

Kócos-Zoéka sikertörténete

2011. december 31-én este egy kedves állatbarát, elütött kutyusra lett figyelmes Sződligeten a fő utcában az úttest szélén. Bár sietett valahová, mégis megállt felnyalábolta a sérült kutyust, és elvitte az ügyeletben lévő állatorvoshoz dr. Megyery Csabához. Az állatorvos ellátta a sokkos állapotban lévő kutyust, akinek a vizsgálatok szerint eltörött a jobb mellső lába. Miután kissé jobban lett az apró páciens, ideiglenes gazdihoz vitte, ahol megvárhatja a soron következő vizsgálatokat, a műtétet, s lábadozhat, míg eredeti gazdija megkerül. Ideiglenes otthonában a szegény megszeppent kiskutya, akiről időközben kiderült, hogy egy idősebb só-bors törpe schnauzer a Kócos nevet kapta. Ideiglenes befogadói ellátták, szeretgették, s a környéken mindenfelé bejelentették a kutyus megtalálásának körülményeit, hátha eredeti gazdija keresni fogja. Szerencséjükre már másnap csörgött a telefon. Egy hölgy eltűnt kutyáit kereste, s fülébe jutott a hír a talált kis Kócoskáról. Az ideiglenes által átküldött képek alapján felismerte elveszett kutyusát. Még aznap este eljött a kiskutyáért, akinek eredeti neve Zolika volt, s már a 12. életévét taposta. Társával együtt szökött meg egy zárt kertből, megijedtek a petárdázástól. Mindkettőjüket elütötte egy autó, társa meghalt, Zolika lábtöréssel megúszta a nagy kalandot. Azóta Zolika lábát megműtötték, s nagyon szépen gyógyul. Gazdái nagyon vigyáznak rá szeretgetik őt. Köszönet érte a megtalálónak, aki nem hagyta Zolikát az úton, s dr. Megyery Csabának, aki ellátta, gondozta a sérült kiskutyát.

Szegediné Kriszta

Szeretettel várunk minden állattartót és kedvenceit praxisunkban!

 

6 Responses to Elveszett – megtalált

 1. L_Peter szerint:

  Sziasztok
  2012.02.28.-án felsögödön a patika és a posta között
  kivetödött az útra elém egy 1 év körüli felemás szemü husky kan kutyus
  🙂 kikerültem de a szebejövö igencsak ideges lett (én is)
  csipet nem találtunk benne kicsit sovány de nincs rossz állapotban
  ha valaki hiányolja jelentkezzen +36-(t-mobil)-2448668 as telefonszámon

  ha valaki örökbe szeretné fogadni szintén 🙂
  emberekkel barátságos velem kérdés nélkül beszált a kocsiba
  kan kutyákkal (az enyémekkel 45kiló) közömbös
  de nem fél tölük, szukákkal játékos az állatorvos macskáira nem próbálkozott
  de ugyebár husky, autót jól türi ölben és boxban is nyugodtan utazik
  most éppen sír mert egyedül hagytam a garázsban (ketrecben)
  az állatorvos szerint egészségesnek látszik

 2. Szilágyi Krisztián szerint:

  Tiszteletem mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni 2012 04 14-én otthonról (Sződ) önkényesen távozott egy 10 éves Fekete szuka Labrador chipelve, (mellkasi részre lecsúszva) tetoválva. Nagyon várja haza 2 gyermek és többi eb. Rosszcsont Dr. Megyery Csaba Kezeli több éve. Kérem ha valaki bármilyen információval tud szolgálni kérem értesítsen ha elhullott azt is szeretném tudni! remélem nem éhezik eléggé “bélpoklos” a drágám. Köszönettel és tisztelettel Szilágyi Krisztián 06-20-324-75-35 ui.: Nagyon tetszik a honlap áttekinthető könnyen kezelhető informatív.

 3. Szilágyi Krisztián szerint:

  Bocsánat helyesbítés nem Dr Megyery Csaba rosszcsont hanem a mondat helyesen:” A rosszcsontot Dr Megyery Csaba kezeli több éve.”

 4. dr. Megyery Csaba szerint:

  Elveszett 9 hónapos Amstaff kölyök kutya. Színe sárga és fehér. Nagyon barátságos. Eltűnésekor homokszínű nyakörv volt rajta. A kutya csippel van ellátva.

  Tel: 20/399-20-11 20/437-70-87

 5. Varga Lászlóné szerint:

  A hétvégén jan.27-én 8 hetes korban hozzuk el a Berni pásztor kiskutyánkat az anyjától.Azt szeretném kérdezni mikortól lehet kirakni az óljába,ami téglából épült,hungarocellel kibélelt házikó.
  Köszönettel:Vali

  • Megyery Csaba szerint:

   Kedves Vali!

   A berni pásztor a hidegben érzi jól magát. A mi éghajlatunk nem a legkedvezőbb számára. Nálunk télen él igazán ez a fajta. Ilyen időben, amikor a hőmérséklet -1 és -5 C fok között van remekül érzi magát kint a 8 hetes kutyus is. A lényeg, hogy esőtől és hótól védett, meleg, komfortos házikója legyen, ahová be tud húzódni. Jó, ha szalmát is tesznek a kutyaházba, amibe bele tud bújni. Fontos, hogy ha melegre akar húzódni, legyen lehetősége rá, de nem kell félteni a téli időjárástól. Inkább nyáron lesznek vele ilyen teendők.
   Bármilyen egyéb kérdése van, nyugodtan keressen, illetve javaslom, miután elhozták a kutyust személyesen is találkozzunk a rendelőmben, hogy megnézzük, milyen oltásokat és féreghajtást kapott eddig, és megbeszéljük a fajta esetleges speciális problémáit és szükségleteit.
   Kérem a 06-20-9351-790 számon keressen!
   Várom szeretettel
   Megyery Csaba állatorvos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.