You are currently viewing Barack 1 éves – mi változik egy kutya első születésnapját követően

Barack 1 éves – mi változik egy kutya első születésnapját követően

Bari egy éves lett!

Tegnap ünnepeltük Barack első születésnapját. Sokat törtem a fejemet, hogy mi is volna a megfelelő meglepetés számára, mígnem egy kiadós séta és egy ínycsiklandó finomság mellett döntöttem. Mivel a hétvégén gyönyörű napos tavaszi időnk volt, a Margit-szigetre mentünk sétálni. A Nyulak szigete nyuszikat ugyan nem, de rengetek játszópajtást tartogatott Bari számára. Az ilyen és ehhez hasonló kiépített parkok, vagy autómentes, csendes sétányok nagyszerű helyek a kiadós sétákra, hiszen a járműforgalomtól védetten futkározhatnak kis kedvenceink és a rekkenő hőségben is árnyékot lelhetnek egy – egy zöldülő fa lombjai alatt.
A kullancsveszélyről se feledkezzünk meg, Bari nyakán is – évszaktól függetlenül – gyógyszeres nyakörv van, hiszen a kullancsok egész évben aktívak! Kedvenceink számára a Babesia vagy a Lyme kór rendkívül veszélyes (olykor halálos kimenetelű) betegségek, melyek megelőzésében jó szolgálatot tehet a kullancsinvázióban a nyakörv, spot-on készítmény vagy az ultrahangos kullancsriasztó medál!

Bari életében az első év betöltése más változásokat is hozott: a Junior tápokról áttértünk a felnőtt kutyák számára kifejlesztett száraz eleségre, a napi kettő etetést felváltotta a napi egyszeri étkezés. A Junior tápok összetétele a kölyök- és fiatal kutyák növekedési igényei szerint vannak összeállítva, így ha kedvencünk eléri a „felnőttkort” az anyagforgalmi szükségleteik más beltartalmi értékeket kívánnak.

Mindenkinek kellemes, kutyázással teli hosszú hétvégét kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?