Szilveszteri petárdadurrogtatás – avagy tegyük kutyánk számára is ünneppé ezt az éjszakát!

Remélem minden otthonban áll még a Karácsonyfa és emlékeztet bennünket az ünnepre. Hisz hol van még Vízkereszt? Előttünk az Újév, a gondtalan mulatságok, az ünneplés ideje. Fogadkozások, új remények kísérnek minket a 2012-es esztendőbe. Kedvenceinkről, kutyánkról, macskánkról se feledkezzünk meg az év utolsó éjszakáján! Számukra ez az éjjel sem több, sem kevesebb, mint az év többi éjszakája így általában félelmet ébreszt bennük embertársaik kiugróan zajos viselkedése!
Aki kutyát tart otthon feltétlenül zárja be kedvencét a lakásba vagy zárható kennelbe az éjszakai zajongások ideje alatt, hogy elkerüljük a nem kívánt tragédiák bekövetkezését. Bizonyára mindenki hallott már a petárda puffogás zajától rémülten menekülő kutyusokról, akik félelmükben árkon-bokron keresztül menekülnek otthonról, majd másnap nem találnak haza. Aki teheti ne hagyja egyedül Szilveszter éjszakáján megrettent állatkáját! A gazdi közelsége az esetek többségében már elegendő a zavart kutyusok megnyugtatásához. A szilveszteri mókázásból ne rekesszük ki kutyáinkat, játszunk velük nagyokat – tegyük számukra valóban „állati” ünneppé ezt az éjszakát!
De semmi esetre se helyezzünk szilveszteri „játékokat” (konfetti, petárda, sípok, dudák…) a kutya testére, testnyílásaiba, ne itassuk pezsgővel!

Az Újév első napját pedig köszöntsük egy nagy sétával és tegyük rendszeressé ezt kedvencünk életében a következő 366 napon!