You are currently viewing Megmentettem ma egy embert
Megmentettem ma egy embert

Megmentettem ma egy embert

Augusztus 16. a hontalan állatok világnapja.

A becslések szerint Magyarországon százezer kóbor kutya él. 52 hivatalosan regisztrált állatmenhely működik, ahol összesen tízezer állatot tartanak. De számtalan olyan befogadóhely van, amely nem felel meg a szigorú regisztrációs szabályoknak. Így innen pontos adatok sincsenek

A kóbor ebek száma csökkenthető, kisebb-nagyobb állatorvosi beavatkozással

A kóbor kutyák száma csökkenthető a szigorú törvényi előírásokkal. A felelős állatbarátok ezért is örülnek, hogy jövőre már kötelező lesz beültetni a kutyákba az azonosító csipet, melyet állatorvosok helyeznek el a kutyák bőre alatt.  A hontalan állatok számát az ivartalanítással is lehet szabályozni. Fontos, hogy ennek jelentőségét a gazdik is megértsék és elfogadják.

Egy kis történettel emlékezünk meg most a hontalan állatokról.

Megmentettem ma egy embert

A szeme találkozott az enyémmel, ahogy végigsétált a folyosón nyugtalanul a kennelek között. Úgy éreztem, segítségre van szüksége, és már azt is tudtam, hogyan segíthetek Neki.

Csóváltam egy kicsit, de nem túl hevesen, nehogy megijedjen.

Ahogy megállt a kennelnél meglátta azt a kis balesetet, a ketrecem végében. Nem akartam, hogy tudja, ma még nem voltam kint. Előfordul, hogy a menedék dolgozói túlságosan elfoglaltak, de ne higgye, hogy rosszak!

Miközben olvasta a kiírást a kennelemnél, azért drukkoltam, hogy ne találja túlságosan szomorúnak a múltam.

Nekem csak jövőm van, és alig várom már, hogy elkezdődjön. Szeretném valakinek az életét szebbé tenni!

Letérdelt és halk cuppogást hallatott. Odatoltam a vállam és a fejem a rácshoz, hogy megvigasztaljam Őt. Az ujja hegyével gyengéden megsimogatta a nyakam. Kétségbeesetten vágyott valakire.
Egy könnycsepp gurult végig az arcán. Megemeltem a mancsom, jelezvén, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz.

Hamarosan kinyílt a kennel ajtaja és Ő boldogan mosolygott. Én meg azonnal a karjaiba ugrottam.

Megígérem, hogy vigyázok rá! Megígérem, hogy mindig mellette leszek!
Azt is megígérem, hogy mindent megteszek, amit csak tudok, hogy megmaradjon az a sugárzó mosoly, és az a csillogás a szemében.
Igazán szerencsés, hogy idejött hozzám a folyosón. De olyan sokan vannak még, akik nem jártak ezen a folyosón! Olyan sokan, akik még nincsenek megmentve. Legalább nekem ma sikerült egy embert megmenteni.

Írta: Janine Allen CPDT, Rescue Me
Kutya tréner

http://rescuemedog.org/dog-blog/i-rescued-a-human-today-by-janine-allen/
Written by Janine Allen CPDT, Rescue Me Dog’s professional dog trainer. Janine’s passion is working with people and their dogs. She provides demonstrations for those who have adopted shelter dogs, lends email support to adopted dog owners that need information beyond our Training Support Pages, and aids shelter staff and volunteers in understanding dog behavior to increase their adoptability. Copyright 2012 Rescue Me Dog; www.rescuemedog.org

Vélemény, hozzászólás?